Marokkaanse jongens; waarom willen jullie zo graag in het nieuws komen?

Marokkaanse jongens; waarom willen jullie zo graag in het nieuws komen? 

14 juni 2023 - 14:53

Deze column is bedoeld voor Marokkaanse jongens, hun Marokkaanse ouders, moeders en vaders. Deze column is niet bedoeld voor Nederlanders die last hebben van de Marokkaanse jongens, op wie hun Marokkaanse ouders, moeders en vaders geen grip hebben. En nee, deze column sluit niemand uit maar het wordt tijd dat Marokkaanse jongens aangesproken worden.

Of PowNed daarvoor het juiste medium is, moet blijken maar bij gebrek aan Marokkanenmarketing anders dan Opsporing verzocht of het NOS-journaal, moet het maar voldoen. Daarbij geldt: PowNed richt zich op jongeren, ongeacht kleur, afkomst, geaardheid of letter van het alfabet.

Marokkaanse jongens toch. Even een vraag: waarom willen jullie zo graag negatief in het nieuws komen? Waarom is het een mijlpaal, als je het NOS-journaal haalt of andere media? En dan niet omdat je een sportrecord gevestigd hebt, de Nobelprijs gewonnen hebt of oude dames hebt helpen oversteken. Waarom is het toch zo geweldig om in de belangstelling te staan vanwege crimineel, agressief, discriminerend en mensonterend gedrag?

Marokkaanse jongens. Dat ‘Marokkaanse’ ten spijt, jullie wonen in Nederland. Jullie leven in Nederland, worden opgeleid door Nederland, worden veilig gehouden in Nederland en hebben alle kansen die Nederland je biedt, tot je beschikking. Waarom is dit land niet genoeg voor jullie? Wanneer is dit land genoeg voor jullie? Wanneer zullen jullie met de buren, die niet bestaan uit Marokkaanse jongens – of ouderen – omgaan zoals zij met jullie omgaan: met respect, delend in alle voordelen die Nederland jullie biedt?

Marokkkaanse jongens. Waarom zijn jullie zo gewelddadig? Waarom moet ik ‘criminele’ ervoor zetten als ik het over Marokkaanse jongens heb? Waarom zijn jullie zo’n schande voor al die andere Marokkaanse jongeren, die wél een carrière in de advocatuur, politie, zorg, het onderwijs, zakenleven of overheid willen volgen? Waarom maken jullie het je afkomstgenoten zo moeilijk? Ook zij verafschuwen jullie gedrag, of dat nou in een winkel, op straat, of op het strand is.

Marokkaanse jongens. Waarom halen jullie er toch zoveel plezier uit om overlast te bezorgen aan je omgeving? Wat is de lol ervan om mensen te pesten, te beroven, te intimideren? Waarom concentreren jullie je daarbij op Nederlandse of anderszins blanke mensen? Nederlandse of anderszins westerse meisjes? Waarom discrimineren aan wie je geweld toedoet? Besef je wel dat die westerse mensen jullie leven dulden (zeg ‘dank je wel voor dat Nederlandse paspoort’ Marokkaanse jongens), jullie leven financieren (zeg ‘dank je wel voor dat sociale huurhuis’ Marokkaanse jongens) (en zeg ook ‘dank je wel voor die uitkering’ Marokkaanse jongens)?

Marokkaanse jongens, jullie kunnen mij verafschuwen en haten, het is je goed recht. Maar Marokkaanse jongens, besef je dat dat gevoel wederzijds is? Hoe kan het, Marokkaanse jongens, dat je daar eer uithaalt, dat je daarom lacht? Hoe komen jullie thuis, Marokkaanse jongens? Hoe kan het dat jullie je ouders, je moeders en vaders zo te schande maken Marokkaanse jongens? Trouwens, waar Marokkaanse jongens staat, had net zo goed Nederturken kunnen staan. Of asielzoekers, Syriëgangers, Noord-Afrikaanse tandartsen. Wat is er toch voor eer aan te behalen om crimineel of gewelddadig bezig te zijn?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.