Marokkaanse Nederlanders vieren feest, politie moet vluchten 

11 november 2017 - 22:57

HEUJ! Yes. Marokko heeft zich geplaatst voor het WK met duizenden vrolijke Marokkaanse Nederlanders als gevolg. Alhoewel. Was het maar zo'n feest.

De politie en de ME waren niet uitgenodigd op feestjes in wijken en straten in Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.

Toen zij het ongevraagd toch aandurfden te verschijnen in Den Haag, werden zij als blijk van dank getrakteerd op een regen van voorwerpen. Dan kunt u denken aan blikjes, vuurwerk en stenen. Viert u ook zo feest? Ondanks enkele arrestaties heeft de Haagse politiewoordvoerder laten weten dat het inmiddels toch nog gezellig geworden is.

Rond het Stadhuisplein en Hofplein in Rotterdam was en is het ook genieten geblazen. Er is momenteel zo'n verkeerschaos gaande, dat de politie heeft opgeroepen die plaatsen te mijden. Marokkaanse vlaggen worden driftig heen en weer gezwaaid en claxons draaien overuren.

In onze hoofdstad werd er zo hard gefeest, dat het tramverkeer is stilgelegd. Uitzinnige supporters hebben het Mercatorplein overgenomen.

Dan over naar Brussel. Ook daar is het groot feest: slopen geblazen. Ongeveer 300 mensen richtten een spoor van vernielingen aan. Als bonus werd een auto in de fik gestoken. Ondanks de inzet van een waterkanon werd er niemand gearresteerd.

Ondertussen denkt u: ach, wat kan dat nu voor kwaad. Is toch ludiek, zo'n Marokkaanse vlag op de motorkap van een organisatie die gezag uit hoort te stralen. Van het bekogelen van de politie kijkt u niet eens meer op. Morgen kunt u het in alle kwaliteitsmedia lezen, lekker control-F'en op het woord: 'begrip'.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie