Marokko: 'ewa Stef Blok, bemoei niet' 

02 juli 2018 - 09:40

Marokko en Nederland zijn tijdelijk geen vriendjes meer. Verantwoordelijk hiervoor is de heer Stef Blok, de VVD-minister van Buitenlandse Zaken. De uitspraken van Blok, die vertelde de celstraffen voor protestleiders in het Rif-gebied 'wat aan de hoge kant te vinden', hebben tot een hoop onvrede geleid in Marokko.

De Marokkanen nemen het zelfs zó hoog op dat de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken de Nederlandse ambassadeur Desiree Bonis afgelopen vrijdag heeft ontboden.

Als we het heel objectief bekijken, dan denken we: Stef, waar bemoei je je mee? Datzelfde geldt voor PvdA-druktemaker Lilianne Ploumen, die vorige week óók al een sneer uitdeelde aan Marokko door te verzoeken alle gevangen vrij te laten. Zijn ze daar overigens wel heel erg van geschrokken, die Lilianne.

Anyway, nu ook politicus nummer twee (dit keer iemand met wat meer status) zich ongevraagd uitlaat over het beleid dat Marokko voert is voor de Marokkanen de maat vol. De Noord-Afrikanen zouden Bloks uitspraken als 'inmenging met interne aangelegenheden' beschouwen.

Als dat ooit nog maar goedkomt, zeg. Voor wie gezellig een weekje Rif-vakantie wil plannen, het blijft 'gewoon' code geel: oppassen dus.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie