Marokko neemt nauwelijks criminelen op
Buitenland

Marokko neemt nauwelijks criminelen op.

Een Marokkaanse crimineel die voor 76 veroordelingen in Nederland veroordeeld is wordt niet uitgezet naar Marokko. Rabat neemt namelijk nauwelijks criminele landgenoten op.

Jarenlang nam Rabat geen criminelen op vanwege een ruzie tussen Rabat en Den Haag over uitkeringen. Maar nu de ruzie geluwd is is er nog geen echte vooruitgang weet De Telegraaf.

De 47-jarige Marokkaan die vast zit voor 76 delicten raakt nu zijn verblijfsvergunning kwijt. Hij kreeg voor al zijn delicten totaal veertig jaar gevangenisstraf, daarvan heeft hij bijna twintig jaar uitgezeten. De man is al sinds 1985 een gewelddadige junk en vroeg nooit de Nederlandse nationaliteit aan, toch wordt hij pas nu op het vliegtuig gezet naar Marokko.

Normaal gesproken raakt iemand met zo'n waslijst aan delicten direct zijn verblijfsvergunning kwijt. Onbekend is waarom deze man nu pas de bons krijgt. Overigens is het nog niet zeker dat deze crimineel per direct wordt uitgezet, er loopt nog een hoger beroep bij Raad van State. Tot die tijd logeert hij in de Penitentiaire Inrichting Veenhuizen. Of zijn vaderland hem daarna accepteert is nog maar de vraag.

Alle artikelen geladen. Overzicht →