In de mail: Marouane B. reageert op veroordeling
Binnenland

In de mail: Marouane B. reageert op veroordeling.

Hee, kijk eens aan! Een bericht van Syriëganger Marouane B., die vandaag bij verstek is veroordeeld tot zes jaar cel omdat hij de gang naar het IS-kalifaat heeft gemaakt, ploft in onze mailbox. Zijn visie op hoe hij het leven vanaf nu voor zich ziet.

B. reisde vijf jaar geleden af naar Syrië. Naar eigen zeggen niet om de terreurknaap te spelen, maar om mensen te helpen. "Ik en medestrijders hadden de intentie om een kalifaat te creëren in Syrië en Irak, waarin de mensen in vrede zouden leven."

"Zit mijn straf lachend uit"

Gelukkig oordeelde de rechtbank anders vandaag. Toch is meneer absoluut niet bang om terug te keren, sterker nog: meneer ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet: "Mocht ik opgepakt worden dan zit ik mijn straf lachend uit op de TA in Vught, Allahu Akbar!"

Mocht hij trouwens niet worden opgemerkt bij terugkeer, dan verzekert hij te worden opgevangen door "de leeuwen van het kalifaat uit België en Nederland." (hebben we hier al zoiets?) Hij is in ieder geval niet van plan zich te melden bij een politiebureau. "Zoals Salah Abdeslam al zei: Wij erkennen enkel het gezag van Allah."

Democratie geen doel, maar middel

Hij vervolgt zijn mail met een oproep aan mede-jihadisten: "Maak gebruik van de democratie in de Benelux. Democratie is niet het doel, maar een middel om een nieuwe provincie van islamitische staat te stichten, zodat de mensen van het boek in vrede kunnen leven onder de wetten van de sharia." 

Ook haalt hij ene Abu Bakr aan. "Die heeft gezegd om niet meer uit te reizen naar Syrië en Irak, maar om de jihad te voeren in eigen land. Neem wraak namens de onschuldige burgers die zijn gedood door de coalitie, zodat er gerechtigheid plaatsvindt. Het is oog om oog, tand om tand."

Moskeeën zijn onze kazernes

Kortom, niet echt een fijne gedachte. Ter afsluiting volgt nog: "Moge Allah ons verenigen want de moskeeën zijn onze kazernes, de koepels zijn onze helmen, de minaretten onze baljonetten en de gelovigen onze soldaten."

Alle artikelen geladen. Overzicht →