Martin Garrix klaagt manager aan
Entertainment

Martin Garrix klaagt manager aan.

DJ Martin Garrix heeft een bodemprocedure aangespannen tegen platenmaatschappij Spinnin' Records uit Hilversum. Reden is dat hij de volledige eigendomsrechten terug wil over zijn muziek.

De platenlabel had Martijn Garritsen - zoals de DJ in werkelijkheid heet - vorig jaar al een voorstel gedaan om 50 procent van de muziekinkomsten zelf te laten houden, in ruil voor de rechten om zijn oude nummers tot 2023 te kunnen blijven exploiteren.

'360 graden-deals'

Tussen Garritsen en de platenmaatschappij was daarnaast in 2012 de overeenkomst gesloten dat - naast de muziekopbrengst - de maatschappij mee zou delen in inkomsten uit bijvoorbeeld hits op YouTube en uit reclame. Dit worden zogenaamde '360 graden-deals' genoemd en worden tegenwoordig vaak toegepast, omdat inkomsten uit de verkoop van muziek alleen door de komst van programma's als Spotify niet meer voldoende is. In het geval van Garritsen ging dat om liefst 70 procent.

Garritsen wil daarom nu helemaal af van zijn oude platenmaatschappij, ging niet akkoord met het voorstel en brak dan ook met Spinning Records. De DJ vindt dat hij het contract rechtmatig heeft beëindigd. De manager op zijn beurt beschuldigt Garritsen van contractbreuk en eist miljoenen euro's schadevergoeding, weet de Volkskrant.

Alle artikelen geladen. Overzicht →