Martin Schulz: 'Ja, de EU kan kapot'
Buitenland

Martin Schulz: 'Ja, de EU kan kapot'.

De Europese Unie bevindt zich in een kritische fase van haar bestaan. Er is zelfs een kans dat de EU uit elkaar valt. Dat zegt Martin Schulz, de baas van het Europees Parlement, vandaag in een interview.

"Toen ik 22 jaar geleden het Europees Parlement betrad, had ik me niet kunnen voorstellen dat de EU zich ooit in een dergelijke fase zou bevinden. Ja, de EU kan mislukken en uit elkaar vallen als we niet oppassen", aldus Schulz in een interview met FAZ

Schulz gaat onder andere in op de Brexit en zegt dat hij denkt dat de overgebleven 27 landen er heus wel uitkomen om alle problemen op te lossen. Maar hij waarschuwt dus wel dat het Europese project zwaar onder druk staat.

Dat de Britten voor een Brexit gekozen hebben, heeft volgens Schulz verschillende oorzaken. Ten eerste is er het feit dat de Britten nooit volledig lid van de EU zijn geweest. Daarnaast speelt globalisering een rol. "Maar de bewering dat de bureaucratie in Brussel de reden ervoor is dat ze voor een Brexit gestemd hebben, weiger ik te geloven", aldus Schulz.

Alle artikelen geladen. Overzicht →