Martina haalt goud 'voor iedereen'
Sport

Martina haalt goud 'voor iedereen'.

Churandy Martina vierde uitgelaten zijn gouden medaille op de 100 meter van de EK atletiek met iedereen in het Olympisch Stadion van Amsterdam. Hij ging uitgebreid met de toeschouwers en met de Nederlandse vlag op de foto na zijn verrassende zege. Hij schudde vele handen. "Ik had Nederland en Curaçao achter me, ik heb het goud voor iedereen gehaald", jubelde hij na zijn toprace. "Ik heb mijn best gedaan, echt top!"

 

Martina zei zich vooraf zeker te hebben gevoeld van het behalen van een medaille. "Een medaille had ik zeker." Alleen de kleur was voor hem nog een vraagteken. "Maar als ik aan de start sta, dan sta ik er voor goud", aldus de euforische sprinter.

Motivatie had hij niet nodig. "Ik zag op het bord in het stadion dat er 17.000 mensen zaten en dat gaf een ongelooflijke kick. Okay, ik zal ze wat geven, dacht ik. Die valse start van die Brit kwam mij heel goed uit. Ik vertrok bij de tweede iets op safe, maar daarna ging het goed. Ik heb gewoon mijn wedstrijd gelopen, zoals ik altijd doe. Op de finish wist ik wel dat ik op een medailleplaats liep, maar niet precies op welke plaats."

Ook al bleef hij nog ver af van zijn persoonlijk record van 9,91, het voelde als zijn beste race ooit. "Omdat het zo geweldig is om in eigen land voor eigen publiek het goud te winnen. Er komt nog meer aan hè. Ik wil ook de 200 meter winnen en met de estafetteploeg op de 4x100 maken we ook een goede kans."

Alle artikelen geladen. Overzicht →