Project-plasprotest alweer van de baan 

20 september 2017 - 12:55

Tegenvallertje hoor. U kunt overmorgen niet gaan genieten van zo'n duizend feministen die Amsterdam komen onderzeiken als reactie op de rechtbank, die in de wildplaszaak van plastutje Geerte Piening verkondigde dat vrouwen bij hoge nood ook heus wel een mannenurinoir kunnen gebruiken.

Initiatiefneemster Cathelijne Hornstra heeft de stekker voortijdig uit het evenement getrokken. Naar eigen zeggen omdat zij niet kan voorkomen dat Project plas-demonstranten zich netjes gedragen en de vrees bij haar bestaat dat er een slooptocht zou kunnen ontstaan.

Een heel vreemd denkbeeld. Waarom zouden plasfrustraties gebotvierd moeten/kunnen worden op andermans spullen? Het is tenslotte geen betoging van staatsgevaarlijk gemaskerd links tuig, maar een bijeenkomst van opstandige huisvrouwtjes die slechts een lolletje willen maken van anders dan normaal plassen. Een soort huishoudbeurs maar dan in de open lucht.

Niet getreurd. De rechter kan op een andere manier alsnog belachelijk worden gemaakt. Hornstra roept vrouwen nu op naar de dichtstbijzijnde plaskrul te sjezen om vervolgens een selfie te maken met als bijschrift: #urinoirplassen. "Met die foto's gaan we iets doen natuurlijk", aldus Hornstra.

Als wij in de schoenen van de partner van Hornstra zouden staan, zouden wij voor de straf de wc-deur drie dagen op slot draaien.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie