Massamisbruik bij 500 Regensburgse koorknapen 

18 juli 2017 - 12:14

Vreemd, hoor je anders nooit van de katholieke kerk: meer dan 500 koorknapen van de kathedraal van Regensburg zijn de afgelopen decennia verkracht, mishandeld en misbruikt door leraren en 'celibataire' *kuch* priesters.

De zingknaapjes omschrijven hun tijd bij het Regensburger koor als "de hel", "een gevangenis" en zelfs als "een concentratiekamp". Het schandaal, het zoveelste in een lange rij van kindermisbruikschandalen in de katholieke kerk, kwam aan het licht na klachten zeven jaar geleden. Daarop meldden meer slachtoffers zich, het totaal aantal mishandelde en/of misbruikte Regensburger koorknaapjes sinds 1945 is nu 547.

Maar er is ook goed nieuw vanuit de pedojurkensekte: bisschop Rudolf Voderholzer van Regenburg heeft vorig jaar excuses aangeboden. Slachtoffers krijgen een schadevergoeding. Nou, dat is fideel. En de daders, Monseigneur? Zijn die al geëxcommuniceerd? En zo nee, waarom niet?

Beeld Georg Ratzinger, muzikaal leider van het Regensburger koor en broer van de vorige Paus Joseph Ratzinger, aan het werk met de pupillen, 1989. Just sayin'.  

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie