Massamisbruik bij 500 Regensburgse koorknapen
Binnenland

Massamisbruik bij 500 Regensburgse koorknapen.

Vreemd, hoor je anders nooit van de katholieke kerk: meer dan 500 koorknapen van de kathedraal van Regensburg zijn de afgelopen decennia verkracht, mishandeld en misbruikt door leraren en 'celibataire' *kuch* priesters.

De zingknaapjes omschrijven hun tijd bij het Regensburger koor als "de hel", "een gevangenis" en zelfs als "een concentratiekamp". Het schandaal, het zoveelste in een lange rij van kindermisbruikschandalen in de katholieke kerk, kwam aan het licht na klachten zeven jaar geleden. Daarop meldden meer slachtoffers zich, het totaal aantal mishandelde en/of misbruikte Regensburger koorknaapjes sinds 1945 is nu 547.

Maar er is ook goed nieuw vanuit de pedojurkensekte: bisschop Rudolf Voderholzer van Regenburg heeft vorig jaar excuses aangeboden. Slachtoffers krijgen een schadevergoeding. Nou, dat is fideel. En de daders, Monseigneur? Zijn die al geëxcommuniceerd? En zo nee, waarom niet?

Beeld Georg Ratzinger, muzikaal leider van het Regensburger koor en broer van de vorige Paus Joseph Ratzinger, aan het werk met de pupillen, 1989. Just sayin'.  

Alle artikelen geladen. Overzicht →