Matrassenwinkel sluit deuren na 9/11-reclamespot
Buitenland

Matrassenwinkel sluit deuren na 9/11-reclamespot.

In het Amerikaanse San Antonio, Texas, heeft een matrassenwinkel deze week een reclame opgenomen waarin een zogenaamde Twin-Towers-sale werd aangekondigd. Speciaal omdat de aanslagen op de Twin Towers en het World Trade Center morgen exact vijftien jaar geleden waren, leek dit het bedrijf een prima aangelegenheid om er commercieel gewin uit te halen.

In het filmpje is te zien hoe twee stapels matrassen omver kieperen met een Amerikaanse vlag op de achtergrond. De manager van het filiaal, Cherise Bonanno zegt: "Wat is een betere manier om 9/11 te herinneren dan een Twin Towers verkoop? Nu kun je elk formaat matras krijgen voor de prijs van een eenpersoonsmatras." Hierna laten twee medewerkers zich tegen de matrassen
aan vallen en zegt Cherise: "We zullen het nooit vergeten."

Nadat het filmpje te zien was, barstte op social media vervolgens de bom. Men vindt het filmpje smakeloos en kan er niet bij dat het bedrijf de dodelijkste terreuraanval op Amerikaanse grond gebruikt om er financieel beter van te worden, zo weet FoxNews. Cherise heeft, nadat het filmpje verwijderd werd, nog wel haar excuses aangeboden voor 'haar domheid'. De vader van Cherise, winkeleigenaar Mike Bonanno, gooide eergisteren een officiële excuusbrief op Facebook waarin hij stelt dat de video zonder zijn medeweten is gepost.

Excuses

Vader Mike neemt geen halve maatregelen, want hij heeft besloten om de winkel in San Antonio per direct en voorgoed te zullen sluiten. Hij zegt: "Met onmiddellijke ingang wordt onze Miracle Mattress-winkel voorgoed gesloten. We zullen stil blijven tijdens de verjaardag van 9/11 om verdere afleiding te vermijden van een dag van erkenning en herinnering voor de slachtoffers en hun familie."

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →