'Matthijs van Nieuwkerk terug op tv met talkshow!'

'Matthijs van Nieuwkerk terug op tv met talkshow!' 

28 juni 2023 - 14:20

Matthijs is terug! Het gaat niet heel lang meer duren voordat de enige talkshowpresentator van Nederland weer terug is op televisie. Dat zijn althans de hardnekkige geruchten. Wij nemen ook alvast een schot voor de boeg en zeggen: meneer van Nieuwkerk, welkom terug!

En om meerdere redenen is dat goed nieuws. Ten eerste omdat Matthijs een topper is die zeer ten onrechte na een boulevardverhaal van haha kwaliteitskrant haha De Volkskrant door het woke-slijk werd gehaald en van de buis werd gehaald. Matthijs zou af en toe boos zijn geworden, met stemverheffing tegen wat millennials hebben gesproken, falende redacteuren op hun plek hebben gezet en meer van dat soort dingen. Het Bild van de lage landen aka De Volkskrant plakte wat anekdotes aan elkaar, gooide er een Evert Santegoeds-sausje overheen en de carrière van Matthijs was geknakt.

De moraalpolitie van De Volkskrant was dolblij dat ze al deze wereldschokkende tegels hadden gelicht en van de wereld een betere plaats hadden gemaakt, maar de linkse zedenpolitie van de haha kwaliteitskrant haha rekende even buiten Matthijs zelf. The man himself is coming back. Begin deze maand deden wij al een dringende oproep aan de NPO bobo's (thanks voor de monnies nog) om per ommegaande naar de boerderij van Matthijs te rijden voor een groot mea culpa en per ommegaande Matthijs terug op de buis te brengen.

Nu heeft het er alle schijn van dat dat dus gaat gebeuren. Er loopt nog een intern onderzoek en daarmee werd door de NPO altijd geschermd zo van: we moeten eerst de resultaten van het onderzoek afwachten. Daarna kon pas gesproken worden over een eventuele terugkeer van Van Nieuwkerk. Maar blijkbaar heeft het Internationaal Strafhof nu dan toch eindelijk geconcludeerd dat Matthijs geen mensenrechten heeft geschonden, niemand heeft geslagen en zelfs met niemand tegen zijn of haar zin in seks heeft gehad. Eigenlijk heel saai, maar goed.

Matthijs komt dus terug, aldus RTL Boulevard (bronvermelding, check) en Matthijs zou zelfs zinspelen op een dagelijkse talkshow om 19 uur op NPO1. Dat juichen wij alleen maar toe. MAX-baas Jan Slagter speelt, zoals eerder gezegd, een voorname rol in deze comeback. Ook is Alexander Klöpping onlangs bij Matthijs op bezoek geweest, vertelde hij in podcast De Communicado's. Volgens Klöpping maakte Matthijs een uitgeruste en ontspannen indruk. Wat een flesje wijn per dag wel niet kan doen met een mens.

NPO, bring the man back!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml