'Max gaat maar economy vliegen'; Greenpeace wil ban op privéjets

'Max gaat maar economy vliegen'; Greenpeace wil ban op privéjets 

20 oktober 2022 - 11:19

De groene rakkers van Greenpeace hebben weer wat verzonnen om boos over te zijn: privéjets. Die moeten voortaan lekker in de hangar blijven staan. De milieuorganisatie is namelijk van mening dat de privévluchten van rijke stinkerds, hoge piefen van de regering enz., enz., onevenredig veel CO2 uitstoten.

Als je kijkt naar de cijfers van Schiphol en The Hague Airport, vlogen er in de eerste 9 maanden van dit jaar liefst 16.147 privéjets. In het hele laatste pre-corona jaar 2019 waren het 14.672. En als die privéjets dan nog naar de andere kant van de wereld zouden vliegen..., maar nee: "Een op de drie vluchten betrof afstanden van nog geen 500 kilometer", blijkt uit onderzoek van CE Delft.

Neem nou Max Verstappen, die natuurlijk vanwege het voor de sport rondjes rijden in zijn Formule 1-bolide sowieso al fouter dan fout is, die waagt het om meerdere keren het vliegtuig te pakken tussen Cannes en Nice, wat een kippeneindje is van 25 kilometer.

Als Max zo graag wil vliegen, doet hij dat maar met de rest in een gewoon lijntoestel: "Iedereen zou gewoon lekker in dezelfde stoel moeten gaan reizen", zegt campagneleider Dewi Zloch.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml