Maxima speelt shopping queen in Australië
Buitenland

Maxima speelt shopping queen in Australië.

Tijdens hun staatsbezoek aan Australië hebben Willem-Alexander en Máxima de kans gezien even flink wat staatscentjes te laten rollen. In een luxe boetiek gaf onze koningin 3.500 Australische dollar uit aan een paar kledingstukken.

De winkelmedewerkster van de Zimmermannwinkel in Claremont had geen idee wie ze voor zich had. “De vrouw kocht wat zwemkleding omdat ze vaak naar Griekenland gaan”, vertelde ze aan The West Australian. “Ze kwamen erg normaal over.”

Koning Willem-Alexander becommentarieerde de keuzes van zijn eega vanaf de bank. De medewerkster merkte dat Máxima zich veel aantrok van de mening van haar man. “Als zij uit het pashokje kwam, keurde hij steeds ‘ja, nee, ja, nee. Ze luisterde naar zijn advies.”

Een klant met Nederlandse roots merkte de koning en koningin uiteindelijk op. Toen ze Máxima’s naam riep, verzocht de koningin haar geen stennis te trappen. Kort daarna verliet het koninklijk paar de winkel. De winkelmedewerkster: “Ze waren erg aardig. Máxima bedankte me nog voor de service. Ze was erg ontspannen en zorgeloos.”

Alle artikelen geladen. Overzicht →