May: Eerst paspoort tonen, dan baren
Buitenland

May: Eerst paspoort tonen, dan baren.

Als het aan het Britse opperhoofd Theresa May ligt, worden vrouwen die in ziekenhuizen een baarmoedervrucht willen droppen eerst gecheckt op een Brits paspoort. 

Zo kan worden vastgesteld wie recht heeft op gratis zorg en wie niet. Daarmee moet een eind worden gemaakt aan "zwangerschapstoerisme", waarbij bendes Nigeriaanse vrouwen tegen betaling in een Brits ziekenhuis laten bevallen. 

Jeremy Corbyn is fel tegenstander van de proef die op het moment in St. George's Hospital draait. "Geen echo zonder fotografisch identiteitsbewijs, hoogzwangere vrouwen over gladde wegen naar huis sturen om hun paspoort te gaan halen. Is dit echt hoe het gaat in een land waarin het niet uitmaakt waar je geboren bent?" May hield voet bij stuk. Volgens haar is het belangrijk om te weten wie recht heeft op gratis zorg en wie niet, meldt The Independent.

Spoedhulp kan wel zonder bureaucratisch proces worden aangeboden, verzekerde May het parlement. De Koninklijke vroedvrouwenclub spreekt van een gevaarlijk plan, omdat sommige vrouwen daardoor medische zorg zullen schuwen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →