British Election: May verliest absolute meerderheid 

09 juni 2017 - 11:49

De Britten hebben gisteren opnieuw hun stem uitgebracht. Ditmaal was het de 'bedoeling' dat de positie van Theresa May wat verstevigd zou worden, om zo een harde Brexit wat kracht bij te zetten. Het tegenovergestelde gebeurde: de Conservatives verloren hun absolute meerderheid.

Hoewel de definitieve uitslag nog niet helemaal bekend is, is wel duidelijk dat de partij van Theresa May zetels zal moeten inleveren en Labour met een winst van bijna 30 zetels de grote winnaar is. Zo ziet de voorlopige uitslag eruit:

De huidige premier is in elk geval niet van plan op te stappen. Vanmiddag zal ze naar Queen Elisabeth stappen om toestemming te vragen voor onderhandelingen over een nieuwe regering, meldt Sky News.

En nu?

Het is voorlopig nog niet duidelijk hoe en wanneer de Britten daadwerkelijk uit de Europese Unie zullen stappen. Michel Barnier, hoofdonderhandelaar Brexit namens de EU, vindt dat Engeland eerst maar eens er zelf "klaar voor moet zijn":

Bij Labour zijn ze in elk geval in hun nopjes met de uitslag. Al vierde frontman Jeremy Corbyn dat iets te enthousiast...

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie