Medeplichtige dood grensrechter: Please, zet mij niet uit naar Marokko 

26 juli 2018 - 13:31

Tja dat is ook niet zo slim hè? Als Marokkaan (weliswaar geboren en getogen in Nederland, maar zonder Nederlandse nationaliteit) u dusdanig misdragen dat u ons veilige land wordt uitgezet. Een 22-jarige man ziet dat nu ook in en heeft bij de bestuursrechter in Amsterdam bezwaar gemaakt tegen zo'n uitzetting.

Even tussendoor: de rechtspraak in Nederland kan het dus wél, mensen die geen Nederlander zijn en zich keihard misdragen het land uittrappen. Anders deze man wel, die onder meer veroordeeld is geweest voor betrokkenheid bij de gewelddadige dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen uit Almere in 2012.

Zijn strafblad is echter aangevuld met nog veel meer misdrijven en daardoor heeft de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) hem twee jaar geleden verteld dat zijn verblijfsvergunning niet wordt verlengd en hij een inreisverbod van tien jaar krijgt.

Maar, u moet weten dat volgens de advocaat van deze man er een logische verklaring is voor het feit dat hij zich als een crimineel gedroeg: hij heeft in het verleden niet de juiste hulp gehad en daarom verdient hij nu een tweede kans. Meneer zelf zegt ook dat hij zijn leven nu heeft gebeterd en dat hij vroeger 'foute' vrienden had: "Ik ben een meeloper, ik loop mee zonder dat ik het weet."

Ook zijn psychiater doet een duit in het zakje: uitzetting naar Marokko leidt volgens hem mogelijk zelfs tot zelfmoord. Dat is nogal een statement, zijn moeder verduidelijkt het een en ander: "Waar moet mijn kind heen, hij spreekt de Marokkaanse taal niet goed en als hij van het vliegveld komt, is hij dakloos."

Het is ook allemaal wat. Over zes weken is trouwens de uitspraak.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie