Medische apartheid

Medische apartheid 

20 september 2021 - 11:35

Een van de verschrikkelijkste eikels die Nederland ooit gekend heeft is Willem Engel. Ik kan die rotkop van hem, met die stinkende dreadlocks, niet zien of ik kots door het open raam. En als het raam gesloten is kots ik het glas aan barrels. Alles aan die gast is fout: z’n uiterlijk, z’n lichaamstaal, z’n manier van praten, z’n afstotelijke glimlachje dat bestorven ligt op die afgrijselijke smoel, z’n ideeën, z’n opvattingen, z’n redeneringen, en voor mijn part de veters in z’n versleten schoenen.

Weet je waarom die tegen het coronabeleid is, het op allerlei wijzen stokken in de wielen wil steken, en zelfs zo ver gaat om virologen in binnen- en buitenland met compleet onzinnige argumenten voor de rechtbank te dagen? Om beroemd te worden. Verder geen enkele reden. Die lul wil dat de naam Willem Engel klinkt als een klok, dat hij beschouwd wordt als de voorvechter en de woordvoerder van een verloren generatie, en dat er ooit een straat naar hem vernoemd wordt, bijvoorbeeld de Willem Engelsteeg in Appingedam, waar de ratten op de kinderkoppen swingen. De klootzak wil van z’n imago van dansleraar af. Want dat is hij. Een dánsleraar! Iemand die iemand anders leert hoe je je voeten in elkaar moet strengelen zonder op je bek te vallen. Ik zie liever een eenbenige struisvogel met een blinddoek om de bossa nova dansen dan ik ooit al was het maar een halve dansmove van Willem Engel zou moeten bekijken.

De positieve kant van de extreme afzichtelijkheid van zo’n Engel is dat hij weinig of geen volgers heeft, en de volgers die hij wel heeft zijn met z’n allen één bende breinverweekte idioten. Het zijn types die tegen het coronabeleid zijn omdat ze altijd tegen iets zijn, al was het tegen het naar beneden vallen van de reden. Ikzelf vind het coronabeleid trouwens veel te zwak. Het is heel dom om de mondmaskerplicht af te schaffen, om de horeca tot ’s nachts open te houden, om de bevolking aan te kaarten dat de anderhalve meter afstand niet per se meer nodig is, en om duizenden en duizenden dronken hooligans te proppen in voetbalstadions, festivalterreinen, en openluchttheaters.

Waar ik dan weder wel een enorme voorstander van ben is de verplichte QR-scan, waarbij je die moeten laten zien bij de ingang van een openbaar pand of een georganiseerde manifestatie, ten bewijze dat je voldoende ingeënt bent tegen het virus. Zonder QR-scan kun je derhalve niet in een café binnen. Dat is heel goed. Het alcoholisme tiert sowieso veel te welig. Hoe minder hufters er in een café samentroepen, hoe beter. Van mij mogen alle cafés gesloten worden, en de politie moet iedereen die dronken is oppakken, een aantal klappen met de matrak geven, en in een cel met vochtige muren gooien. De nuchterheid zal zegevieren! De anti-vaxxers spreken omtrent de QR-scan van medische apartheid. Ze willen op geen enkel gebied hun medische geschiedenis kenbaar maken, en volgens hen heeft niemand er zaken mee of ze wel of niet ingeënt zijn. Daar heeft iédereen zaken mee, want als je niet ingeënt bent, kun je heel je omgeving besmetten.

Sterker nog, ik vind ingeënt worden iets heel leuks, dat ons allen kan binden op een democratische wijze. Ik glimlachte als een gek toen de eerste keer de naald in m’n bovenarm werd gestoten, en begon bijkans een vrolijk lied te zingen toen het de tweede keer gebeurde. En dat ik, zoals ieder normaal mens, tot mijn grote tevredenheid twee keer ben geprikt, dat mag heel de wereld weten, en als elke burger op deze manier redeneert, dan is er van apartheid geen sprake. Volledig gevaccineerd als ik ben, en als een grote fan van alles wat corona naar de vaantjes kan helpen, wil ik gerust nitwits als Willem Engel en z’n enkele volgelingen een nazinderende dreun tegen hun stomme bakkes geven.  

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.