Meer belastingcenten naar topsport
Sport

Meer belastingcenten naar topsport.

Minister Schippers wil dat Nederland tot de beste tien topsportlanden ter wereld gaat horen. Daarom schrijft ze aan de Tweede Kamer dat er meer geld uitgetrokken moet worden om topsporters en amateursporters te ondersteunen.

Het Kabinet zet 1,5 miljoen euro opzij voor topsportprogramma’s zoals het ondersteunen van sporters die naar Rio gaan. Daarnaast komt er 2 miljoen euro beschikbaar als toelage van topsporters die niet in hun eigen onderhoud kunnen voorzien en komt er 6 miljoen euro vrij voor sportonderzoek. Ook werkt Schippers aan een regeling om topsporters te ondersteunen bij een overstap naar een maatschappelijke carrière als rolmodel en sportondersteuning van ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking. Via de zogenoemde Sportimpuls komen er namelijk subsidies voor projecten om mensen aan het sporten te krijgen, meldt de NOS.

Een van de redenen om dit te doen, is omdat het NOC*NSF kampt met tegenvallende lotto-inkomsten. Als Lotto en de Staatsloterij gaan fuseren, verwacht het kabinet weer extra inkomsten. 

De 
PvdA en VVD komen vandaag nog met een ander plan om nog meer geld voor sport vrij te maken. Ze willen dat de winsten die vrijkomen bij het online wedden op uitslagen voor een deel teruggaan naar sporters. De Kamer spreekt later vandaag over de invoering van de nieuwe gokwet om het online wedden mogelijk te maken.

Alle artikelen geladen. Overzicht →