'Meer dan helft werknemers besteelt werkgever'
Binnenland

'Meer dan helft werknemers besteelt werkgever'.

U als loonslaaf heeft overduidelijk geen respect voor het bedrijf waar u arbeid levert. Uit onderzoek van Acties.nl onder 1.083 werkende Nederlanders blijkt dat liefst 55 procent van hen weleens iets van werk heeft meegenomen voor eigen gebruik.

Vooral vijftigers hebben wat dat betreft lak aan hun baas, liefst zes op de tien van hen geeft aan weleens wat van werk te hebben gegapt. De reden waarom we dat doen is een eenvoudige: hetzelfde onderzoek laat namelijk zien dat 35 procent ontevreden is over hun karige loon wat ze bijgeschreven krijgen wanneer ze horen wat hun baas wel niet allemaal kan kopen en uitgeven aan vakanties.

"Ik praat het niet goed, maar dit kan een reden zijn waarom meer dan de helft van de Nederlanders weleens iets van werk heeft meegenomen voor privé-gebruik", aldus Vince Franke van Acties.nl in het persbericht.

En wat is de eenvoudigste manier om wat extra euro's te vangen bovenop het salaris? Precies, een extra declaratie hier en daar. Zo geeft 6 procent van de Nederlanders toe weleens een 'privé-aankoop' bij de werkgever te hebben gedeclareerd. Opvallend is dat mannen (7 procent) dit twee keer vaker zeggen te doen dan vrouwen (3 procent).

Alle artikelen geladen. Overzicht →