'Meer gaswinning Grunn niet veilig, lost crisis niet op'

'Meer gaswinning Grunn niet veilig, lost crisis niet op' 

16 september 2022 - 12:13

Pech gehad! De energieprijzen zijn t*ringhoog waardoor iedereen zijn rekening niet meer kan betalen en dus klinkt de roep steeds vaker om onze eigen gasbel in Groningen toch meer aan te spreken. Maar ja, daar zaten ook wat haken en ogen aan. Follow the Money meldt nu na een eigen analyse dat de discussie voorbij gaat aan het grootste probleem: "Het is nu al onveilig in Groningen."

Daar hebben we dus geen moer aan. "Het is in Groningen nu, op dit moment, onveilig. Daar stapt men in alle discussies aan de praattafels gewoon overheen." Theodor Kockelkoren, inspecteur-generaal van Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) maakt zich grote zorgen over het maatschappelijke debat over de gaswinning in Groningen.

Of we ook eens aan die arme Grunningers willen denken. Sinds de oorlog in Oekraïne voor een wereldwijde energiecrisis zorgt, gaan er stemmen op die beweren een oplossing te hebben: draai de gaskraan in Groningen weer verder open. In 2018 is (eindelijk, zouden Groningers hieraan toevoegen) besloten om na 2022 te stoppen met de gaswinning uit het Groningenveld. Dit jaar wordt er nog ruim 4 miljard kuub opgepompt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml