Aantal kankerpatiënten door 9/11 stijgt snel
Buitenland

Aantal kankerpatiënten door 9/11 stijgt snel.

Het is alweer bijna vijftien jaar geleden: 9/11. De aanslagen op de Twin Towers in het hart van New York blijken meer langdurige schade te hebben aangericht dan aanvankelijk werd aangenomen. Ruim 5.400 mensen die destijds in de buurt van de torens waren, zijn gediagnosticeerd met een vorm van kanker.

Dat aantal stijgt rap, want het is drie keer zoveel als in 2014 door het World Trade Center gezondheidsprogramma werd genoteerd. Toen hadden 'pas' 1.822 mensen zich gemeld. Mogelijk ligt het werkelijke aantal zieken door de terreuraanslag nog hoger, want de cijfers zijn enkel gebaseerd op mensen die zich bij het gezondheidsprogramma hebben gemeld.

Onder de 5.400 zieken zijn 4.692 hulpverleners en vrijwilligers die vrijwel direct na de aanslag ter plaatse waren. De rest werkte, woonde of ging naar school in de buurt van de Twin Towers, schrijft CNN.

Onder de kankerpatiënten zijn 6.378 vormen van de ziekte aangetroffen. Sommige mensen kampen zelfs met meerdere soorten kanker tegelijk. Het gaat om kankersoorten die veroorzaakt zijn door stoffen die tijdens en na de aanslagen vrijkwamen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →