Meer Marokkanen naar Nederland
Binnenland

Meer Marokkanen naar Nederland.

Waar er de afgelopen tijd juist een daling te zien was in het aantal asielaanvragen in ons land, is het aantal aanvragen in de afgelopen maand weer behoorlijk toegenomen. Alleen al afgelopen maand kwamen er 3.162 mensen naar Nederland. Een maand eerder lag dit percentage 24 procent lager.

In de eerste week van deze maand vroegen er al 1.100 mensen asiel aan. Volgens staatssecretaris Dijkhoff heeft het groeiende aantal aanvragen voornamelijk te maken met de Syrische nareizigers, die zich graag willen vestigen bij een familielid dat in het bezit is van een Nederlandse verblijfsvergunning.

Ook mensen uit veilige landen hebben nu de fantastische voorwaarden in ons land opgemerkt. Volgens Dijkhoff zijn het vooral Marokkanen en Algerijnen "die niks in de asielprocedure te zoeken hebben en het vaak ook al in andere landen hebben geprobeerd". Deze economische vluchtelingen moeten officieel teruggestuurd worden naar het eerste land waar zij hebben aangeklopt, echter kunnen zij zolang dit niet gebeurt toch gebruik maken van de Nederlandse asielopvang.

Uitzondering

Een uitzondering wordt gemaakt voor Algerijnen en Tunesiƫrs die op de vlucht zijn wegens hun seksuele geaardheid. Zij worden met open armen ontvangen, zo meldt de NOS.

Alle artikelen geladen. Overzicht →