'Meer thuisbezorgd = meer irritante scooters'
Binnenland

'Meer thuisbezorgd = meer irritante scooters'.

Lekker lui eten laten bezorgen op brakke zondag. Dat gebeurt steeds vaker: in nog geen vijf jaar tijd is het aantal Haagse restaurants dat is aangesloten bij Thuisbezorgd.nl verdubbeld, van 150 naar 300. Ook zijn de klachten over de rondscheurende bezorgers daarmee toegenomen.

Thuisbezorgd, Foodora en Deliveroo zorgen voor het grootste aanbod in het bezorgen van eten. Volgens foodtrendwatcher Marjan Ippel is dat dankzij de jongere generatie, die uit eten gaan te duur en te officieel vindt. "Liever laten ze eten thuisbezorgen. Dan kopen ze er in de supermarkt zelf een fles wijn bij en daarna hangen ze gezellig met vrienden thuis rond, of in een park.''

Bezorg-ongelukken

Een inventarisatieronde maakt duidelijk dat er dit jaar in de regio al minstens achttien botsingen zijn geweest waar koeriers bij waren betrokken. Onlangs nog vier in één week tijd, meldt het AD. Ook is er nog vaker sprake van bijna-ongelukken.

Irritante rijstijl

De Haagse Fietsenbond is er helemaal klaar mee en stapt naar de gemeente. "Ze hebben er een handje van om dan weer op de weg, dan weer op het fietspad te gaan rijden. Net wat hen uitkomt. Voor de bezorgers is maar één ding belangrijk: zo snel mogelijk die pizza afleveren'', verzucht voorzitter Willem Miedema.

De oplossing? De mensen achter Thuisbezorgd overwegen een trainingshandboek voor bezorgers te schrijven om hun verantwoordelijkheid te nemen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →