Brandstichtingen bij Turkse moskeeën en panden in Duitsland 

12 maart 2018 - 08:34

Het was een roerig weekend in Duitsland, waar onbekenden op verschillende plaatsen Turkse panden in brand wilden steken. Hierbij werden ook een aantal moskeeën onder vuur genomen. De politie spreekt van 'aanslagen' en 'pogingen tot moord'. Niemand raakte gelukkig gewond bij de reeks incidenten.

Baden-Württemberg

De reeks vuurincidenten begon afgelopen vrijdag, toen een moskee in Baden-Württemberg werd bedolven onder molotovcocktails. De voorzitter van de Türkische Gemeinde in Deutschland heeft verklaard dit als een "terroristische aanslag" te beschouwen.

Itzehoe

Ook in de plaats Itzehoe (ten noorden van Hamburg) was een moskee doelwit van vandalisten. Er werd getracht de boel in brand te steken, iets dat ook gebeurde bij een Turkse groentezaak.

Sauerland

In Sauerland gooiden onverlaten drie molotovcocktails naar een verenigingsgebouw, in de hoop dat het pand zou afbranden. Dat gebeurde door adequaat ingrijpen van de brandweer uiteindelijk niet.

Berlijn

In de Duitse hoofdstad Berlijn ging het gisteren helemaal fout; zowel een moskee als een verenigingsgebouw van Ditib, een overkoepelend orgaan van Turkse verenigingen in Duitsland die pak hem beet zeventig procent van alle Duitse Turken vertegenwoordigt, brandden tot op de grond af. De politie heeft nog in geen van de zaken iemand opgepakt.

Zoals u in de beschrijvingen bij ingevoegde Tweets en de YouTube-video kunt zien, denkt men te weten vanuit welke hoek de brandstichtingen afkomstig zijn.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie