Meerderheid Kamer steunt motie en wil dat kabinet kapt met 2G

Meerderheid Kamer steunt motie en wil dat kabinet kapt met 2G 

09 februari 2022 - 12:34

Een overwinning voor het volk! Het wetsvoorstel van het kabinet voor een 2G-systeem, waarbij alleen gevaccineerde of recent van corona genezen mensen toegang krijgen tot bepaalde plekken, moet van tafel, vindt vrijwel zeker een meerderheid van uw vertegenwoordigers in de Tweede Kamer.

Vrijwel de gehele oppositie en coalitiepartij ChristenUnie waren al tegen het voorstel gekant, maar de PvdA twijfelde nog. De sociaaldemocraten hebben het licht gezien zijn nu om, laat Attje Kuiken weten. Volgens haar heeft de PvdA-fractie "lang en goed nagedacht over deze motie. De onderzoeken wijzen uit dat 2G op dit moment niet effectief en proportioneel is. Mocht een nieuwe variant zich voordoen, dan kunnen we die weging opnieuw maken. Het kabinet laat 2G op dit moment onnodig lang boven de markt hangen, wat leidt tot grote onrust in de samenleving en ondermijning van het draagvlak voor andere maatregelen".

Morgen wordt hoofdelijk over de motie van de SGP en Kamerlid Pieter Omtzigt gestemd, maar dat zal dus niet spannend worden. Op dit moment mogen ook mensen die zich vooraf laten testen, naar bepaalde locaties toe waar ze een coronatoegangsbewijs moeten tonen (3G-beleid). Er is zoals u weet veel maatschappelijke en politieke weerstand tegen de coronapas.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml