Meerderheid NL'ers: stevige verhoging tabaksbelasting = oké
Binnenland

Meerderheid NL'ers: stevige verhoging tabaksbelasting = oké.

Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) werkt aan een nieuw beleid om verstokte rokers het lurken aan een sigaret verder te ontmoedigen. Als het aan een meerderheid van de Nederlanders ligt doet hij dit middels een stevige accijnsverhoging.

Tenminste, dat zou blijken uit onderzoek van Maurice de Hond onder een onbekend aantal respondenten in opdracht van TabakNee.nl. Bijna tweederde van de Nederlanders vindt dat er nog niet genoeg gelapt wordt voor een pakkie peuken en zou daarom willen zien dat sigaretten fors duurder worden, meldt De Telegraaf.

Nu zit De Hond er met zijn peilingen wel vaker faliekant naast (waarom wordt deze onzin eigenlijk nog gehouden?), dus we raden u aan om niet al te veel waarde aan dit nieuws te hechten.

Stop verkoop in supermarkt 

Ook vindt 63 procent van de ondervraagden dat tabak weg moet uit supermarkten en benzinepompen en alleen nog verkocht mag worden in tabaksspeciaalzaken. Bovendien stelt bijna hetzelfde percentage (65 procent) dat de minimumleeftijd verhoogd dient te worden naar 21 jaar.

Longarts Wanda de Kanter, al jaren strijdend tegen tabak, en Frits van Dam van TabakNee.nl gaan de uitkomsten aanstaande donderdag met Blokhuis bespreken.

Alle artikelen geladen. Overzicht →