ME'ers massaal geboosterd in aanloop naar jaarwisseling

ME'ers massaal geboosterd in aanloop naar jaarwisseling 

23 december 2021 - 10:26

Lockdown of niet, tijdens de jaarwisseling worden er traditioneel weer problemen verwacht, aangezien de viering van het nieuwe jaar een goed excuus is om alles en iedereen te slopen. Geregeld wordt daarbij de hulp van de ME ingeroepen. Maar ja, dat virus hè?

Vandaar dat ME’ers die tijdens de komende jaarwisseling worden ingezet voorrang krijgen bij het zetten van boostervaccinaties. "We proberen zo snel mogelijk iedereen de boosters te laten halen om ze inzetbaar te houden", zegt politiechef Willem Woelders, die bij de Nationale Politie aan het hoofd staat van de crisisstaf die de jaarwisseling voorbereidt.

Bij sommige politie-eenheden zou het ziekteverzuim nu rond de 10 procent zitten. En dat is wel een beetje veel natuurlijk. Net als aan het begin van de vaccinatiecampagne krijgen ME’ers, ruiters en arrestatieteams prioriteit bij het halen van een booster. "We hebben wel belang bij zo snel mogelijk boosteren en gelukkig is die prioritering opnieuw gehonoreerd door de minister", zegt Woelders. "De rest van de collega’s gaat gewoon mee in de normale boostercampagne die nu plaatsvindt."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml