Meeste zorgpremies stijgen in 2018 

11 november 2017 - 14:17

Zoals ieder jaar hebben diverse zorgverzekeraars weer op het laatste nippertje de maandpremies voor volgend jaar bekendgemaakt.

DSW was ook dit jaar weer de eerste die de premie bekend maakte, zei kwamen eind september al met de nieuwe premie naar buiten. DSW heeft de premie voor komend jaar verlaagd met vijftig eurocent.

OHRA heeft de premie met drie euro veertig verhoogd maar heeft wel samen met DSW de laagste maandpremie (€107,50 voor DSW en €107,95 voor OHRA). De meeste maandpremies liggen momenteel tussen de 116 en 119 euro. Morgen is de definitieve deadline voor het bekend maken dan de zorgpremies.

Van de vier grote zorgverzekeraars; Achmea (Zilveren Kruis), CZ, VGZ en Menzis, die bij elkaar 90 procent van de markt in handen hebben, verhoogt alleen Menzis de premie niet. De anderen die voeren verhogingen door van tussen de 2 en 3,40 euro per maand, bij Menzis blijft de premie gelijk. 

Een aantal verzekeraars liet weten de premieverhogingen beperkt te kunnen houden door het aanspreken van hun reserves. Minister Bruno Bruins van Medische Zorg noemde het vrijdag "een heel goed gebruik" en is blij dat de premies niet te veel omhoog gaan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie