Meeuwen terroriseren NL'se steden kapot

Meeuwen terroriseren NL'se steden kapot 

09 augustus 2023 - 10:06

De meeuw. Ongelooflijke schijtbeesten, maar wel beschermd. En dat is een probleem: de meeuw dreigt het gemoedelijke leven in de Nederlandse steden te verstoren. In de steden is namelijk wél voedsel te vinden in tegenstelling tot elders. En dat u daar ook woont? Dat interesseert deze asociale vogels geen reet.

De overlast neem steeds meer toe. Door onder meer vossen en strengere visserijregels kunnen de vogels moeilijker voedsel vinden maar in de steden pleurt iedereen zijn half opgegeten snack van de FEBO of kleffe broodje van de Albert Heijn To Go zo in de afvalbak.

Vooral in de binnenstad van Den Haag zijn de vogels een steeds bekender tafereel. Meerdere dikke meeuwen die zich een weg pikken door te vroeg geplaatste vuilniszakken. Het is om te huilen. Want een beetje netjes eten? Vergeet het maar! Ze geven geen f*ck om het werk van de arme medewerkers van de reinigingsdienst. Het leidt vrijwel dagelijks tot lange sporen van huishoudafval op straat.

Dit lijkt vaker te gebeuren dan een paar jaar geleden. Terwijl u nietsvermoedend op straat loopt met in uw hand een broodje haring met uitjes komen van die vliegende kutbeesten u van achteren aanvallen, en vervolgens slaat een andere meeuw toe. "Het is net Bonnie en Clyde, maar dan met meeuwen", meldt NU.nl dan ook.

Wat hieraan te doen? Nou, suggestie, ondergrondse containers bijvoorbeeld? Maar dat zal wel te duur zijn. Bovendien is het slechts een kwestie van tijd voordat de meeuw ook hierop een antwoord heeft.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml