Mega steekpartij op Russische school
Buitenland

Mega steekpartij op Russische school.

Zo, lieve vrienden. Afgelopen met het positieve nieuws. We nemen u even mee naar Rusland, om precies te zijn naar de stad Perm. Voor wie niet weet waar dat ligt, op een kilometertje of duizend van Moskou. Een vermeende schoolruzie tussen twee leerlingen is daar uitgemond in een waar bloedbad, met vijftien gewonden als gevolg.

Oorzaak van de ruzie zou een bericht op sociale media zijn, een van de verdachten was daar blijkbaar nogal boos over.

Russische media lijken echter nogal moeite te hebben het uitvinden van wat er nu exact gebeurd is, zo weet ons redactielid dat de Russische taal machtig is. Er duiken ook verhalen op van een in een psychiatrische kliniek verblijvende voormalig scholier, die wraak zou zijn komen nemen op leraren. Hij zou agressief zijn, drugs gebruiken en zelfmoord hebben willen plegen.

Duidelijk is in ieder geval wel dat drie van de vijftien gewonden er vreselijk aan toe zijn. Het gaat om een leraar en twee studenten. De andere gewonden zijn allemaal rond de tien jaar oud. Een verdachte is afgevoerd, hij kan vermoedelijk een aanklacht voor poging tot meervoudige moord tegemoet zien.

Alle artikelen geladen. Overzicht →