Megafaal politie 020: Khalid K. is aanrijder Stationsplein  

22 augustus 2017 - 15:15

Oh men wat een falend vervolg in de stapelfaal-soap van de Amsterdamse politie na de 'onwelwording' op het Amsterdamse Stationsplein.

Even uw bloedsuiker op peil brengen geheugen opfrissen:

Op 10 juni 2017, tijdens ramadan, reed een man in op mensen op het Amsterdamse stationsplein. De Amsterdamse politie communiceert warrig en tegenstrijdig en zwijgt daarna als het graf. De uiteindelijke verklaring luidt: een 45-jarige man had last van lage bloedsuiker en was verward. Daardoor ontstond het ongeluk.

Getuigen spreken deze lezing tegen en de vele, vele camera's op het plein stonden allemaal nét even de andere kant op. Vragen daarover van de (online) media worden niet beantwoord. De kranten voeren een heksenjacht. In plaats van dat zij doen wat media behoren te doen, namelijk vragen stellen, proberen zij de vragenstellers te framen als complotdenkende gekkies. Maar waarom, als het een gewone onwelwording is, blijft de man dagenlang in voorarrest en wordt er een huiszoeking bij hem gedaan?

De politie hoopt ondertussen dat u de kwestie vooral zo snel mogelijk vergeet. 

Onze Roze Voedingsbodem GeenStijl heeft echter de naam van de suikerspiegelaar boven water: Khalid K. uit Casablanca. Wij gebruiken een initiaal, want hee, de man is vooralsnog geen dader en, zoals GeenStijl zelf al schrijft, het hele verhaal over de onwelwording en het ongeluk kan best kloppen. 

Het grote falen ligt hier bij de communicatie van de politie. In het ergste geval is het een aanslag-doofpot. In het minst erge geval is de kramp om feiten te benoemen in deze bange tijden zo sterk, dat in totaalpaniek een onschuldige aanrijding evengoed wordt opgeblazen tot een hysterische toestand. Het vertrouwen van de burger in overheid en oude media is weer een stukje verder afgebrokkeld, in ieder geval. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie