Megazware aardbeving Turkije en Syrië: minstens 1400 doden

Megazware aardbeving Turkije en Syrië: minstens 1400 doden 

06 februari 2023 - 11:40

Dan aandacht voor het trieste nieuws uit Turkije en Syrië: een zware aardbeving met een kracht van liefst 7,8 op de schaal van Richter heeft dood en verderf gezaaid; inmiddels is bekend dat er minstens 1300 slachtoffers te betreuren zijn.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan meldt dat er in Turkije minstens 912 mensen door de aardbeving om het leven zijn gekomen. Het aantal gewonden is vastgesteld op bijna 5400. Erdogan omschrijft de beving als de grootste ramp sinds 1939. De Turkse kerncentrale Akkuyu, die momenteel in aanbouw is, is niet beschadigd.

Het epicentrum van de zware aardbeving lag in Turkije, 26 kilometer ten noordwesten van de stad Gaziantep, maar werd ook in Syrië gevoeld. Syrische staatsmedia meldden dat er in dat land meer dan 320 doden zijn gevallen. Dat aantal is exclusief het aantal slachtoffers in door rebellen bezette gebieden. Burgerhulporganisatie de Witte Helmen meldde dat daar 147 doden zijn gevallen.

Update 12:00 uur:

In Turkije wordt een nieuwe aardbeving gemeld in het zuidoosten van het land met een kracht van 7.5, met een epicentrum in de provincie Kahramanmaraş. Het epicentrum zou noordelijker liggen dan bij de aardbeving

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml