Meijerink krabbelt terug: lawaaiprotest afgeblazen
Binnenland

Meijerink krabbelt terug: lawaaiprotest afgeblazen.

Rogier Meijerink, de kraker die dolgraag de Nationale Dodenherdenking wilde verstoren maar dat niet mocht van de rechter, heeft er nog een nachtje over geslapen en laat nu in een verklaring weten dat "het doel is bereikt" en hij daarom de demonstratie cancelt.

Wij vragen ons af wat er werkelijk aan de hand is: zou Meijerink onder druk zijn gezet door de politie, doodsbedreigingen hebben ontvangen of eindelijk bij zinnen zijn gekomen?

Gisteren liet meneer na de uitspraak van het kort geding immers nog weten dat hij met zijn sympathisanten ondanks het gebiedsverbod gewoon zou komen naar de Dam, om vlak voor acht uur lawaai te maken en tijdens de twee minuten stilte weg te lopen.

'Doel is bereikt'

Nu staat in een bericht te lezen: "onze boodschap maakt de meeste impact door nu ons lawaaiprotest af te blazen, ons doel is bereikt. De beerput is open gebroken, het onderwerp staat op de kaart. Kijk maar wat je er mee doet", aldus Meijerink die zich niet lijkt te beseffen dat verder niemand hem serieus neemt.

Hij herhaalt nog maar eens dat alleen "witte slachtoffers" van de Tweede Wereldoorlog herdacht en "4 miljoen Nederlandse oorlogsslachtoffers uit onze geschiedenis geweerd" worden, doelend op de slachtoffers van Nederlands-Indië.

Ook hier blijft hij de plank volledig mis slaan, aangezien de Federatie Indische Nederlanders niet genoeg kan benadrukken dat ze niets, maar dan ook helemaal niets met deze man te maken willen hebben.

Alle artikelen geladen. Overzicht →