Meisje maakt Trump portret met 'pussypainting'
Buitenland

Meisje maakt Trump portret met 'pussypainting'.

Een feministisch vrouwmens heeft als protest tegen de vrouwonvriendelijke uitspraken van Trump portretten van de presidentskandidaat met haar flamoes gemaakt. Met haar werk reageert 'Davison' vooral op de 'vrouwen doen alles wat ik wil'- uitspraak van Trump.

In de video uit 2005 zit Trump erg op te scheppen over de vrouwtjes die hij allemaal kan krijgen. "Je kan ze bij hun poesje grijpen, je kan alles doen", aldus de geelharige rakker. Tegen The Huffington Post zegt de kunstenares "erg geschrokken" te zijn van deze uitspraken. "Als hij president wordt hebben we met z'n allen een wereldwijd probleem. Zijn uitspraken over vrouwelijke geslachtsorganen beloven niet veel goeds."

En actie onderneemt ze dus door middel van het besmeren van verf op haar vagina en dat daarna uit te smeren op een doek. In een video laat ze zien dat ze met "veilige verf" werkt. Vooraf experimenteerde ze met het formaat vel dat ze zou gaan gebruiken. "Uiteindelijk werd het maar een betrekkelijk klein vel. Meer dan dat kreeg ik niet tussen mijn benen."

Met de kunstwerken wil Davison de negatieve opmerkingen van Trump ombuigen tot iets positiefs. Daarnaast wil ze de helft van de opbrengst van de verkochte portretten aan onderzoek voor baarmoederhalskanker geven. Tot nu toe heeft een anonieme Amerikaan twintig dollar geboden voor een van haar poezenwerkjes. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →