'Meisje ontslagen bij Jumbo wegens hoofddoek' 

03 april 2018 - 12:15

Onlangs lazen we op Facebook onderstaand bericht. Gaat over een Somalisch meisje van 15 jaar dat na twee maanden werken bij een Jumbo-filiaal in Etten-Leur op staande voet ontslagen zou zijn wegens het dragen van een hoofddoek.

Moeilijk voor te stellen, het is nu niet zo dat er geen enkel meisje met een hoofddoek bij Jumbo in dienst is. Bovendien is de hoofddoek inmiddels niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld.

Naar aanleiding van het bericht willen we niets anders dan achterhalen wat er precies gebeurd is. Is de hoofddoek daadwerkelijk reden van ontslag? Een dergelijke beschuldiging is natuurlijk niet zomaar iets en kan je merk fikse schade toebrengen.

We besluiten daarom contact op te nemen met desbetreffende vestiging. Na het doorlopen van het keuzemenu (nee, we hebben geen vraag aan de zuivelafdeling en ook niet voor de vers/slagersafdeling) komen we uit bij ene Carla.

Navraag leert ons dat Carla degene is die in de positie is vragen te beantwoorden, dus gaan we van start. Rustig beginnen we met het citeren van Facebookbericht.

Plots wordt Carla boos. "Ho, stop maar. Ik geef hier geen commentaar op en ga de verbinding verbreken." Op de vraag of zij bekend is met dit verhaal, krijgen we wederom de woorden "geen commentaar" te horen. Hierna wordt de hoorn erop gegooid.

Uiterst vreemd als u het ons vraagt. U mag zelf oordelen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie