Meisjes aangerand door 'Franssprekende getinte man', politie doet niks

Meisjes aangerand door 'Franssprekende getinte man', politie doet niks 

17 januari 2023 - 13:51

Moeders houdt uw dochters binnen, want aan de politie heeft u ook geen zak. Twee meisjes van vijftien en zestien jaar zaten vorige week nietsvermoedend op een bankje in Den Helder toen een veel oudere, Franssprekende man met 'donker getinte huidskleur' hen lastigviel en de billen van een van de meisjes betastte.

De aanrader vroeg in eerste instantie aan de meisjes om een aansteker voor zijn joint, maar werd vervolgens irritant en wilde niet weggaan. "Hij liep naar mij toe, pakte mij bij mijn heupen vast en greep me daarna bij mijn kont. Ik pakte snel mijn vriendin vast en liep naar achter en botste hard tegen hem aan. Daar schrok hij van", aldus een van de meisjes in het NoordHollands Dagblad.

De meisjes belden met 112, maar vervolgens duurde het een eeuwigheid voordat de politie arriveerde en was de vogel uiteraard allang gevlogen. Eerst werd de meisjes geadviseerd om bij een naburige McDonalds te wachten (dat was rond 21.12 uur) en na een half uur zonder een agent gezien te hebben kregen ze het advies om toch maar naar huis te gaan.

"Uiteindelijk kwam de politie om 22.40 uur bij het ouderlijk huis van het meisje waar ook familie van haar vriendin naar toe was gekomen. Deze agenten waren net begonnen met hun nachtdienst." Hoe dat kon gebeuren? 'Er waren te weinig agenten beschikbaar' en 'door de drukte elders in de stad' kon de politie niet eerder ter plekke kon komen, was het excuus. Ja dat zal wel, maar waardeloos is het wel.

Er is wel een Burgernet-melding uitgegaan maar dat heeft vanzelfsprekend niks opgeleverd.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml