'Melania Trump werkte zonder vergunning in VS'
Buitenland

'Melania Trump werkte zonder vergunning in VS'.

Melania Trump, de in Slovenië geboren vrouw van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump, zou zonder werkvergunning in de Verenigde Staten gewerkt hebben voordat ze het Amerikaans staatsburgerschap kreeg.

Het zou gaan om enkele modellenklussen in de zeven weken voordat ze een werkvergunning kreeg. In totaal kreeg Melania ruim 20.000 dollar betaald voor het werk dat ze deed. Dat blijkt uit documenten die in handen zijn van Associated Press

Melania kreeg een zogenaamde green card (verblijfsvergunning) in 2001. Vijf jaar later, in 2006, werd ze officieel Amerikaans staatsburger. Ze heeft altijd gezegd dat ze alles legaal verkregen heeft en dat ze de wet nooit overtreden heeft met haar werk. Dat blijft dus waarschijnlijk niet zo te zijn.

Het visum dat Melania had was een bezoekersvisum, geen werkvisum. Ze mocht dus officieel geen modellenwerk doen, maar dat deed ze wel.

Dit nieuws is vooral opmerkelijk omdat Donald Trump, die mogelijk aankomende dinsdag president wordt, altijd gezegd heeft zeer hard te willen optreden tegen mensen en advocaten die immigratiewetgeving overtreden. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →