'Mens-erger-je-niet = sadisme'  

26 januari 2018 - 16:35

Het Nationaal Kampioenschap Mens-erger-je-niet - ja, dat bestaat, al tientallen jaren zelfs - vindt komend weekend plaats in Emmeloord. En wij willen onze reaguurders even waarschuwen: het oerhollandse bordspel is niet zo onschuldig als het lijkt. 

Een wijs man zei ooit "voetbal is oorlog", maar spelers van Mens-erger-je-niet kunnen er ook wat van. Gaat u maar na, een belangrijk aspect van het spel is om uw tegenstander 'van het bord te slaan'. Hoe vaker, hoe beter. Puur sadisme dus. En geef het maar toe: iedereen die dit spel speelt geniet daar stiekem heel erg van.

"Het mooie van het spel is dat je mekaar mag slaan, het sadistische aspect. Daar moet je tegenkunnen", antwoordt een van de deelnemers dan ook op de vraag van Omroep West wat dit spel zo leuk maakt.

Hij weet dat die fascinatie voor het spelletje al op jonge leeftijd begint: "Die gastjes van 8 jaar zijn bloedfanatiek. Soms zie je die gezichtjes wel betrekken als je een poppetje van het bord mept. Aan de andere kant zitten ze zelf keihard te lachen als ze je verslaan."

De deelnemer heeft ook nog speciaal voor u een pro-tip (knoop die goed in uw oren voor de volgende keer dat u weer bij oma langs gaat): "Als er een poppetje op het bord staat ga ik daar eerst mee rond voordat ik met een volgend poppetje aan de slag ga."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie