Mensenleven in Nederland = vrijwel niets waard
Binnenland

Mensenleven in Nederland = vrijwel niets waard.

We hebben er weer eentje opgeduikeld, noemen hem 'de boosmaker van de dag'. De 47-jarige man uit Zegge die op 9 oktober vorig jaar onder invloed van alcohol een bejaarde fietser uit Oudenbosch doodreed, hoeft maar zes maandjes de gevangenis is. ZES maanden. De nabestaanden zijn hun vader, oom, opa en neef voorgoed kwijt.

De doodrijder bleek drie keer zoveel te hebben gezopen als toegestaan, maar achtte zichzelf desondanks prima in staat achter het stuur te kruipen. Het slachtoffer, dat geen schijn van kans had, overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Volgens Omroep Brabant haalde de officier van justitie 'fel uit' naar de verdachte. Lees: gaf hem een reprimande dat met alcohol achter het stuur stappen veel risico wordt genomen.

Twaalf maanden voorwaardelijk

Maar er is meer. Naast zes maandjes Playstationen in een mooi ingerichte staatskamer (en een donatie van 250 euro per dag, mede mogelijk gemaakt door u: de werkende Nederlander) is de dronkenlap ook achttien maanden rijontzegging opgelegd. Ho, ho. We moeten natuurlijk wel rekening houden met het feit dat de man voor het ongeluk werkzaam was als vrachtwagenchauffeur. Dus weet u wat? We maken daar tweederde onvoorwaardelijk van.

Die zes maanden zitten er feitelijk al op, want de verdachte moest direct na het ongeluk zijn rijbewijs inleveren en krijgt zijn papiertje over twee weken dus weer netjes terug.

Meer rekening houden met situatie verdachte

De advocaat van de verdachte, mr. Gulickx, had liever gezien dat de rechtbank wat meer rekening gehouden zou hebben met zijn cliënt. Het is toch heel intensief, dat je na iemand vermoord te hebben je baan en daarmee je inkomen kwijtraakt. Gulickx stelde een werkstraf daarom meer terecht te vinden.

U vindt deze straf gepast?
Rechtbank is niet serieus te nemen
Kom op, meer medeleven met de dader graag
Rechtbank is heel geloofwaardig
Nabestaanden zijn immer de dupe
Daders lachen zich rot in Nederland
Created with PollMaker
Alle artikelen geladen. Overzicht →