Meppende Brandsteder krijgt boete
Entertainment

Meppende Brandsteder krijgt boete.

Celebrityzoontje Rick Brandsteder is voor 750 euro op de bon geslingerd omdat hij iemand voor zijn bakkes tikte tijdens een plee-schermutseling in de Amsterdamse Pianobar. Daarnaast heeft hij een voorwaardelijke straf van een week cel aan zijn broek gekregen.

Als het aan het Openbaar Ministerie had gelegen had de BN'er-telg twee weken in het cachot gezeten en 90 uur taakstraf uitgevoerd. Brandsteder zegt spijt te hebben dat hij zich heeft laten uitdagen tot een handgemeen, aldus AT5

De jonge versie van Ron werd in maart bij de Pianobar aangesproken op zijn voordringgedrag bij de wc. Deze regelblindheid werd als divogedrag geïnterpreteerd. Na wat 'je vader is een paardenlul'-opmerkingen en wat geduw en getrek, besloot Rick de zaak te beslechten door zijn belager een stomp voor zijn muil te geven.

Het tv-mensch stelt dat zijn belager hem in de val lokte met zijn provocaties. De rechter had daar maling aan: "wat het slachtoffer ook zei: het kan nooit een rechtvaardiging zijn geweest om iemand te mishandelen". Op Rickgeefteentik's justitiële cv staan verder beledingen van een politieagent, openlijk geweld en rijden onder invloed.

Alle artikelen geladen. Overzicht →