Mercedes ziet (toch) af van hoger beroep; Max definitief kampioen!

Mercedes ziet (toch) af van hoger beroep; Max definitief kampioen! 

16 december 2021 - 11:33

Hoera! Bij Mercedes zien ze toch af van een hoger beroep tegen de beslissingen van de stewards tijdens de slotrace in Abu Dhabi: het zou ook wel een partij triest zijn geweest daardoor is Max Verstappen nu definitief wereldkampioen.

Eerder sprak Mercedes uit pure wanhoop, jaloezie en frustratie nog uit de 'intentie' te hebben om de beslissingen rond de safetycar-situatie aan te vechten, maar ze doen dat dus niet.

Dit lijkt overigens niet voort te komen uit het feit dat ze nu ineens onderkennen dat verliezen nou eenmaal onderdeel van de sport is, maar meer uit het feit dat de internationale autosportfederatie FIA heeft toegezegd een commissie op te richten die gaat analyseren hoe geweldig onrechtvaardig het allemaal gegaan is voor toen nog (haha) koploper Lewis Hamilton.

"We hebben geprotesteerd in het belang van de eerlijkheid van de sport en voeren sindsdien een constructieve dialoog met de FIA en Formule 1 om duidelijkheid te creëren voor de toekomst", aldus Mercedes in een verklaring. Huilie huilie .

Verstappen is daardoor nu helemaal zeker van de wereldtitel. Onze 24-jarige landgenoot ontvangt vanavond op het gala van de FIA de bijbehorende bokaal. Hij krijgt overigens ook nog de felicitaties van Mercedes in het statement, waar nog wel even benoemd wordt dat Hamilton nog steeds 'de grootste racer in de geschiedenis van de Formule 1 is'.

Laat Max daar de komende jaren maar verandering in brengen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml