Merkadviseur: 'Feyenoord en PSV populairder dan Ajax'

Merkadviseur: 'Feyenoord en PSV populairder dan Ajax' 

16 mei 2023 - 12:05

Het valt natuurlijk tegenwoordig ook niet mee om Ajacied te zijn. Niet alleen moest de club uit de hoofdstad dit seizoen de landstitel aan aartsrivaal Feyenoord laten, inmiddels staat ook Champions League-voetbal op de tocht. Bovendien werd recent nog een bekerfinale verloren van PSV. 

Daarnaast heeft ook de reputatie van de club afgelopen jaar een flinke knauw gekregen en nu valt het ineens wel mee met al die Ajax-liefhebbers, waardoor Feyenoord én PSV nu voor het eerst populairder zijn dan Ajax bij het Nederlandse publiek. Tenminste, als we het Sportsector Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy waaraan sinds 2010 66.000 respondenten meededen moeten geloven.

In 2012 en 2016 was Feyenoord ook (nipt) de favoriete club onder Nederlanders, maar PSV stond niet eerder boven Ajax. "De langdurige heisa bij Ajax doet het imago geen goed", zegt merkadviseur Hendrik Beerda in het persbericht.

Gelukkig hoeven ze in Amsterdam niet te treuren, ze hebben altijd de vrouwen nog. De Ajax Vrouwen kunnen het gebutste clubimago opkrikken. Beerda: ‘Het vrouwenelftal bezit de bijzondere mix van topkwaliteit én sympathie. De clubleiding doet er dan ook goed aan om de Vrouwen maximaal in de publiciteit proberen te krijgen. Door het recent behaalde landskampioenschap lijkt dit niet al te moeilijk.’

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml