Merkel geeft fouten vluchtelingencrisis toe
Buitenland

Merkel geeft fouten vluchtelingencrisis toe.

Hoewel Angela Merkel geen excuses aanbiedt voor de fouten die zijn gemaakt bij de vluchtelingencrisis, geeft ze wél toe dat er fouten zijn gemaakt. De bondskanselier vertelde dit gisteren in Berlijn, een dag na de nederlaag van het CDU, die 17,6 procent van stemmen kreeg. 

"Als ik het kon, zou ik de tijd terugdraaien", zegt Merkel. "Vele, vele jaren, zodat we ons beter hadden kunnen voorbereiden op de situatie die ons in 2015 trof." Over het feit dat ze bleef volhouden om de deuren wagenwijd open te houden voor vluchtelingen zonder stil te staan bij de gevolgen zegt ze: "Niemand wil dat de situatie zich herhaalt, ook ik niet." Zo meldt het AD

Daarnaast kwam haar beruchte uitspraak "wir schaffen das" aan bod. Hierover zegt ze dat veel mensen zich hierdoor geprovoceerd voelde, maar volgens haar bedoelde ze dit als "aansporing en waardering".

Ook waarschuwde ze dat de vluchtelingencrisis simpelweg niet op korte termijn op te lossen is. Volgens haar is daarvoor de afgelopen jaren teveel verkeerd gegaan. "Duitsland is niet bepaald de wereldkampioen Integratie. We moeten ons dus gaan overtreffen. Ook ik."

Alle artikelen geladen. Overzicht →