Merkel: Migratiecrisis oplossen anders RIP EU 

28 juni 2018 - 14:05

Angela 'Wir schaffen das' Merkel is bang dat de ruzie over migratie de EU-lidstaten dusdanig tot het bot verdeelt dat het weleens over kan zijn met de Europese Unie en dat mag natuurlijk niet gebeuren, want waar zouden wij zijn zonder EU?

"Europa kent veel uitdagingen. Maar het migratievraagstuk kan beslissend zijn voor het lot van Europese Unie", zei ze in het Duitse parlement, voorafgaand aan haar vertrek naar Brussel.

Vandaag start de tweedaagse Europese top om de migratiecrisis te bezweren. Zoals u ongetwijfeld wel weet zijn er inmiddels landen die het meer dan zat zijn om vluchtelingen in de armen te sluiten. Bijvoorbeeld de nieuwe regering van Italië, dat weigert om migrantenschepen de havens binnen te laten, en figuren als de Hongaarse premier Orban, die gewoon naar zijn volk luistert en de grenzen sluit.

Een mogelijke oplossing is het oprichten van zogenaamde 'migratieplatforms' in Noord-Afrika, waar migranten kunnen worden opgevangen in afwachting van hun asielprocedure. Dit plan werd vorige week door Donald Tusk gepresenteerd maar de vraag is of alle lidstaten hierachter kunnen staan, want niet zo humaan weet u wel?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie