Messentrekker Scala College drie maandel de cel in
Binnenland

Messentrekker Scala College drie maandel de cel in.

Grapje, want daarvan zijn twee maanden en acht dagen voorwaardelijk. De rest zat de 45-jarige Ramon M. al in voorarrest.

Op 6 maart dit jaar 'knapte er iets' bij M, die naar eigen zeggen een tijdlang geterroriseerd werd door leerlingen en drie weken voorafgaand aan het incident zelfs mishandeld werd door een leerling. Met een kruk. De bewuste leerling moet hiervoor deze maand voor de rechter verschijnen.

Hij besloot met twee grote messen het schoolplein van het Scala College in Alphen aan de Rijn op te rennen. "Zelfverdediging", aldus M. "Actie-reactie", aldus zijn advocaat.

Robert Tuinenburg van het Openbaar Ministerie vertelt in onderstaande video: "Wat mij nog opviel bij de beelden die we zelf hebben kunnen zien, is de verbijstering en de consternatie die dit bij de leerlingen teweeg brengt. Grote schrik geschrokken." 

Zeg nu zelf, vertonen deze leerlingen geschrokken gedrag?

Anyway, M. schijnt met drugsverslaving en psychische problemen te kampen. Hij is gediagnostiseerd met schizofrenie, verstandelijke beperkingen en een anti-sociale persoonlijkheidsstoornis. Eigenlijk wil de rechtbank tbs opleggen aan M., het opmaken van een rapport vindt de rechter echter te lang duren.

Alle artikelen geladen. Overzicht →