Messentrekker zaait paniek in Duitse trein
Buitenland

Messentrekker zaait paniek in Duitse trein.

Een 22-jarige man heeft vannacht de passagiers in een regionale trein tussen de Duitse steden Hamburg en Bremen de stuipen op het lijf gejaagd door een mes te trekken en passagiers te bedreigen. De treinreizigers dachten meteen aan de incidenten in M├╝nchen en W├╝rzburg en renden bij het eerste station waar de trein stopte in wilde paniek het treinstel uit.

De man was bij de kaartcontrole al opgevallen door zijn agressieve gedrag. De controleur had hem daarom apart gezet in een ander rijtuig met de deuren dicht. Bij de stop in de plaats Sottrum was hij echter ontsnapt en in een ander treinstel gaan zitten. Daar bedreigde hij kort na vertrek de medereizigers. Hij dreigde een 20-jarige passagier in de hals te steken en een 19-jarige in de rug. De twee bleven ongedeerd.

De passagiers vluchtten het treinstel uit bij de volgende stop in Ottersberg. Ook de messentrekker rende weg waarbij hij op het perron ook nog wat mensen bedreigde.

Hij meldde zich later op het politiebureau waar hij werd gearresteerd. Volgens de politie heeft de man psychische problemen en was hij op het moment van het incident onder invloed van alcohol.

Alle artikelen geladen. Overzicht →