Met Bloedend Hart kapt De Dijk ermee

Met Bloedend Hart kapt De Dijk ermee 

01 juni 2022 - 12:01

Balen! Na liefst 41 jaar is het klaar met de Amsterdamse band De Dijk. Met Bloedend Hart laat zanger Huub van der Lubbe aan De Volkskrant weten dat hij ermee stopt. Hij was klaar met de oorsuizen (hij heeft tinnitus, al jaren) en wil voor hij Onderuit gaat graag kijken of er nog iets anders in het creatieve vat zit.

De 69-jarige zanger dacht al langer aan stoppen. Naar eigen zeggen is het Laaiend Vuur waarvoor hij de muziek was ingegaan gedoofd. De oorsuizen waren bovendien zo erg, dat hij voor optredens een soort wasbolletjes in zijn oren stopte. "Ik hoor dan net de toonhoogte en het ritme. Dat lukt best (...) Toch lig ik vaak 's nachts in bed te denken: oooh, ik geloof dat het weer erger is geworden. Dat is een kwelling die ik niet meer wil." 

Snappen wij heel goed, want dat is ook Nergens Goed Voor. De rest was overigens graag nog jaren doorgegaan, maar de band Kan Het Niet Alleen natuurlijk. Sinds 1981 kwam De Dijk de concertzalen Binnen Zonder Kloppen. De mannen met Groot Hart zullen tijdens een laatste tournee iedereen nog éénmaal laten Dansen Op De Vulkaan, voordat Het Licht van De Dijk definitief Uit Mag. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml