Metershoge kunst gaat Breda kapotmoraliseren  

20 september 2017 - 20:02

Kunst! In Breda! Kunst in Nederland en Vlaanderen is, behalve gesubsidieerd, ook? Nou? Kinderen? Wat is het antwoord? Wat is kunst in Nederland ook? NOU?

Heel goed! Geëngageerd!

In Nederland en Vlaanderen heb je uitsluitend linkse moralisten die 'zogenaamd kunst' maken. Dit heeft te maken met het chronische gebrek aan talent, lef, visie en ook ambitie maar nog veel meer met de door subsidie gecultiveerde middelmaat.

In andere landen hebben kunstenaars soms wel gewoon talent. Daarom hebben inwoners van die landen veel minder last van telkens hetzelfde cliché-activisme dat door de burger zijn strot moet worden geramd. Het zijn ook vaak landen waar burgers zich liever niet door anderen laten vertellen wat ze moeten vinden. 

En ja hoor kinderen, ook deze keer zet de kunst aan 'tot nadenken over de vluchtelingencrisis'. Zeg de juf maar na: Vluuuuch-te-liiiiiing-en! Goed zo! Hier, een plakplaatje.

Zien jullie nu wel dat kunst die 'tot nadenken aanzet' nuttig is, ook al zet altijd exact dezelfde 'kunst', van exact dezelfde gesubsidieerde 'kunstenaars', tot exact hetzelfde eenzijdige links-ideologische 'nadenken' aan?

Als jullie later groot zijn mogen jullie ook allemaal een vluchteling in huis nemen. Net als de kunstenaars in kwestie en de organisatie van dit kunstfestival in Breda. Of de vele BN'ers die zich onophoudelijk met de vluchtelingencrisis bemoeien.

Dan nu weer verder met de les geschiedenis: "In de Gouden Eeuw was Nederland een onderdrukkend koloniaal land dat in slaven handelde en daarom ben jij nu nog steeds schuldig en daarom zijn vluchtelingen goed en daarom moet Zwarte Piet kapot..."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie