#MeToo: 1 op 10 studentes slachtoffer van verkrachting

#MeToo: 1 op 10 studentes slachtoffer van verkrachting 

09 juni 2021 - 10:30

Studeren is de mooiste tijd van je leven zeggen ze weleens. Nou, dat blijkt voor sommige vrouwen niet zo te zijn. Onderzoek laat zien dat liefst 1 op de 10 studentes (11 procent) weleens slachtoffer is geworden van verkrachting.

Het gaat dan niet om vieze oude mannen die in de bosjes liggen te wachten totdat het jonge vrouwelijk schoon onder invloed van drank of drugs langs komt fietsen, maar vaak om mannelijke studenten die te ver gaan door aan te dringen of door te gaan zonder te checken of de ander het wel wilde.

Zoals u misschien weet valt dit met de nieuwe Zedenwet ook onder verkrachting. Studentes die slachtoffer zijn geworden weten vaak niet of en waar ze bij de universiteit terecht kunnen of vinden het vergrijp niet ernstig genoeg: "De hoger-onderwijsinstellingen moeten veel meer verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid en het welzijn van hun studenten. Om te beginnen moeten zij hun studenten voorlichten over consent bij seks, duidelijke informatie geven over beschikbare hulpverlening, gedegen protocollen opstellen en duidelijk en regelmatig hierover communiceren met hun studenten", aldus directeur Dagmar Oudshoorn van Amnesty Nederland.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.